Nyheter

Här kan du läsa nyheter inom branschen och hur det på verkar oss som företag och dig som kund.

Här kommer du också kunna läsa annat matnyttigt som enbart gäller för oss här på Lisas Skafferi och våra kunder här.
branchnytt som påverkar oss alla

Ny lag tvingar branschen att ställa om för en hållbar framtid. 

Publicerat av Maria Olsson, 2024-01-30

Vi på Lisas Skafferi gör vad vi kan för att minska vårt klimatavtryck och Du som kund kan hjälpa till.

Den nya lagen gäller engångsprodukter och målet är att minska användningen av dessa med 50 % till år 2026. Lagen trädde i kraft nu vid årsskiftet och vi är nu i startgroparna för att anpassa vår verksamhet efter det. Lagen innebär i korthet att alla restauranger m.fl som serverar mat eller dryck i fler än 150 engångs-förpackningar per dag måste erbjuda sina kunder återanvändbara alternativ. Vi har anslutit oss till Panter som är ett av fler företag som tillhandahåller återanvändningsbara produkter till oss i branschen. Circle K, Espresso House, Pressbyrån, SevenEleven, IKEA m.fl är andra företag som har anslutit sig till Panters retursystem.

Vad innebär detta för Dig som kund? Du har möjlighet att be oss att få din lunch/sallad/kaffe/te i en återanvändningsbar matlåda/mugg istället för de engångsförpackningar som vi normalt serverar i.

Du måste först registrera dig hos Panter som användare och skapa ett konto.  Läs mer här om hur du gå tillväga. Det blir lite som att låna en bok på biblioteket, matlådorna/muggarna ska cirkulera och återanvändas många gånger. Du kan "panta" din burk/mugg hos alla anslutna Pantrar i hela Sverige. Här i Ystad finns redan Circle K och Espresso House men fler är på väg att ansluta sig. 

 • Fördelar för Dig som kund

  • Du är med och bidrar till ett mer hållbart klimat och en hållbar Take Away.

  • Du slipper att hantera plastavfallet själv. Den lånade matlådan/muggen kan lämnas tillbaka odiskad (gärna utsköljd, men det är inget krav).

  • Det är gratis för dig som kund så länge som du återlämnar matlådan/muggen inom 7 dagar.

  • Panter finns i hela landet, så du kan "låna här och lämna där". Smidigt för dig som är mycket på resande fot.

  • Den varma drycken smakar mycket bättre i dessa muggar än i engångsmuggarna.

  • På många inköps-ställen kommer du säkert att se en prisskillnad på det du köper om du väljer återanvändningsbart istället för engångsmaterial. 

 • Fördelar för oss i branchen

  • Det är inte gratis för oss, vi betalar för olika paket samt en årlig anslutningsavgift. Men vi kommer att kunna minska våra kostnader för engångsmaterial, lagerhållning och sophantering. 

  • Vi är med och bidrar till ett mer hållbart klimat och en hållbar Take Away.

  • Vi får ytterligare en möjlighet att bygga upp en "stamkundsbas" då detta system blir ett redskap att använda för att få våra kunder att komma tillbaka till oss. Med lite bättre priser t.ex.


Lisas skafferi

Letar Du sommarjobb?

Publicerat av Maria Olsson, 2024-01-30

Nu söker vi Dig som vill jobba som butiksbiträde/kallskänka i sommar.

Nu letar vi efter en eller två nya förmågor som vill komma och jobba med oss i sommar. Du kommer att jobba i vår butik och kallskänk och vi vill att du ska kunna jobba minst 4, gärna 5 veckor i en sammanhängande period. Vår säsong pågår mellan v 25 till v 33. Vi ser gärna att du kan börja förstärka vårt team innan säsongen börjar med att jobba vissa helger (lördagar) och vissa eftermiddagar och kvällar när behov uppstår. Möjlighet till fortsatt extrajobb efter sommaren finns.

Du som söker får gärna har tidigare erfarenhet av att arbeta som butiksbiträde och vi prioriterar erfarenhet som kallskänka. Eller så har du en pågående utbildning inom grenen Köksbiträde/Kallskänka.

Men först och främst behöver du ett glatt humör, älska att serva våra kunder och du behöver kunna hålla ett högt tempo. Vidare så krävs det att du kan arbeta både självständigt och i team, att du är noggrann och kan hålla god ordning. 

Ansökan görs av Dig personligen till jobb@lisasskafferi.se